bila bapak dah kawtim dengan anak..

Anak : Abah..***** nak suh pak dia mai hantaq rombongan meminang..

Abah : Hah? Nak mai minang sapa? Anak abah ada dua kosong lagi ni..

Anak : Nak mai minang cek la..;( tapi cek tak mau..dah habaq dah tapi dia degil..

Abah : Ishk payah jugak ni..satgi kalau pak dia  mai kat Abah habaq kata dia nak mai umah macam mana?

Anak : Abah habaq la macam mana pon tak pa..

Abah : Ok-ok..kalau dia nak mai harini Abah kata balik kampung..kalau dia kata esok pulak Abah kata nak p umah sedara pulak..ok dak? ok dak? Tapi...tu dia aih... jenoh tepih la Abah kalau lagu tu...

Anak : HAHA...gud job dad! *Kawtim!

Abah : Tapi risau la kalau pak dia dok mai mintak tolong jugak macamana? Pening Abah satgi..Haihh..

Anak : Apa pulak! Sukaa hati anak dia ja kata tak dak masalah kalau dia mai minang..Mana buleh! Dok tak dok ja bla..bla..bla..*si anak dah emo beletiaq macam-macam..

Abah : Ishk Abah rasa lagu ni la...cek pi habaq kat dia kata cek nak bertunang dengan orang lain dah la...senang skit...

Anak : HAHAHA...buleh ka buat lagu tu?

Abah : Buleh la kot..tapi lepas ni cek kena cepat-cepat sikit la kan kan? *sambil angkat kening...wink2

Anak : Ok bai Abah! *pengsan!



haihh...kesian la kat si anak...ingatkan kawtim elok abeh dah..tengok-tengok si abah suruh cepat pulak...pengsan truih anak tu...ishk ishk ishk....



*hahaha*




p/:
Susah kan kalau kawan sendiri nak bermenantukan anak kita...




16 comments:

Alexandriana Alia said...

cepat2 cari calon, biar tertutup peluang orang lain, hehe

Rtp Farra Arisha said...

hahahahaha :))

gadisBunga said...

abah tu tunggu time je nak kona tu...hahaha!

Lan Bingka said...

wah, da dekat ni..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Alexandriana Alia :
haha..anak ooo anak..dengaq ni..Alexandriana Alia da pesan..hihi :D

Rtp Farra Arisha:
hahaha :D sian si anak kan kan :P

gadisBunga:
abah kona baring la pulok GB oii..ponggah! haha

Lan Bingka:
haha apa yg da dekat encik lan? :D

Lan Bingka said...

dah dekat nak bertunang kot.. kan abah suruh cepat tu..;p

aleen aiden said...

haik,siap bapak duk bagi idea lagi ape ke hay neh?hu3

erolnukman said...

hehehe..jenoh tepih...
sempoi!!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka:
hahaha =D *gelak nganga-nganga

aleen aiden :
hihi..bapak pon semangat jugak gamaknya..:D

erolnukman:
haha..memang sempoiiii~ =D *piwitt

oshinz said...

ehem.. i da siap-siap open table nak tolong u interview sape bleh jadi calon suami u weh. tapi borang kekosongan jawatan i tak draft lagi la. ehehe. i tolong free of charge gitu.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

oshinz :
oitt! haha..table apa u bukak ni weh?awat kecik sangat?satg depa xselesa...kah3..ha xpa2..sempat lagi nak draft..wahh beknya kawan ai soang niiiiiii! gituuuu! hahaha

rathiqah azmira rosli said...

u,kwen jgn lupa jemput tau


:p

Insan Melankolik said...

nampaknya perlulah anda mempercepatkan oerkara baik tersebut.. :) semoga ALLAH temukan kamu dengan jodoh yang baik.. Amin..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

rathiqah azmira rosli :
hehe..insyaallah..tapi bila tu tataw la kan..hihi :P

Insan Melankolik:
Aminn..tima kaseh :) cepat or lambat tu kita tgk ja nanti kan kan..hehe :D

^baju kurung^ said...

nmpaknye xlame dh tu. .
tp
kalo xnak tolak baik2,
ckp nex month dh nk kawen,
kompem x dtg2 dh, he2

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

^baju kurung^ :
haha..xyah cakap nak tunang ngn org len eh? tibai nak kawen ja tros? sempoi gak..hihi :P

Google Analytics Alternative