si suami nak kawen dua

Berbackgroundkan music lagu "tangga-tangga ke pintu bahagia" by Alleycats...
di dalam bilik yang sememangnya suriram dan hanya ditembusi samar-samar cahaya bulan purnama telah membuatkan bulu mata seakan ingin bercantum...satu isu yang agak menarik telah dibincangkan...


si mata sepet : u... i nak tanya sikit ni...

si mata bulat : ya...go ahead... u nak tanya apa tu?

si mata sepet : kalau nanti u dah kawen kan...katakanlah suami u nanti mintak nak kawen dua...u bagi tak?

si mata bulat : hmm..*speechless* ntah la kan...depends kot...50/50...takut tak boleh nak share...kalau u? u bagi?

si mata sepet : emm kalau dia mampu...bagi kot...*alahai baiknya amoi nihh*

si mata bulat : i xberani nak cakap...tapi kalau betol-betol dah memang nak jugak i kena redha la kot...

si mata sepet : tu la kan...tapi yang penting bini kedua dia tu kena sekepala dengan i la...

si mata bulat : haha...kannn! kita boleh buat kawan baru best!

si mata sepet : taw xpa...mcm isteri-isteri salleh yaakob tu ha...boleh duduk sebelah-sebelah lagi...

si mata bulat : yupp..adil kan! rumah pun dapat yang sama besar...tak la bergaduh...




Tak semua orang mampu berkongsi...
Suami pulak tu...
Bukan kongsi bantai busuk...
Kalau si isteri izinkan si suami berkahwin lebih daripada satu pun...
Dalam hati si isteri tu sapa la yang tahu macamana dia rasa kan...

*can't imagine!*



19 comments:

Lan Bingka said...

tak boleh dijangka..

Chilabaey's Spot said...

Thanks sebab wish kat saya tadi... Terima kasih sebab terjah blog saya yer... :)

zOeY zAu YaH said...

yess..can't imagine =)

miss no right said...

ohh tidak. aku tak mahu berkongsi.

gadisBunga said...

harap2 kita takkan tersepit dalam situasi tu... :)

Akulah Pak Lan said...

dah plan nak bermadu? Nice..haha

a little less conversation said...

bak kata orang..

rumah terbakar nampak asapnya
hati terbakar siapa yang tahu

erkk..ada kaitan ke? haha

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka :
yupp..eh bukan lan da jangka dari awai plan baek punya ka? haha

Chilabaey's Spot :
welcome =D

zOeY zAu YaH :
kannn! tak yah imagine lagi senang kot kan..seramm! hehe

miss no right :
insyaallah tak :)

gadisBunga :
Aminn! sama2 doakan naa GB :)

Akulah Pak Lan :
precaution kot nama dia ni pak lan ..ahaha

a little less conversation :
true! haha
rumah terbakaq bleh panggil bomba..hati terbakaq nak panggil sapa kan..hikhik

Lan Bingka said...

hish.. mana ada saya plan.. ;p

nuyui a.k.a miss YUI said...

pasti ada sbb musabbnya kan..

HEI LYRA! said...

haii, we'd love to invite you to visit & shopping our home at http://heilyra.blogspot.com/ have a great blog-walking then! :)

ciEk NiENa said...

wah3.. xsanggup ciek kongsi suami.. huhu.. susah nanti walopom sama rata.. huhu

ciEk NiENa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ciEk NiENa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka:
oh tak eh? silap2! hee

nuyui a.k.a miss YUI :
yupp! setuju dengan yui..:)

HEI LYRA!:
okayy..thanks for the invitation :)

ciEk NiENa:
insyaallah tak :) Amin!

oshinz said...

sahlah ni kes terpengaruh ngan drama tv yang name gemersik kalbu tu kan? sah sah sah la tu!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

oshinz :

maaf ya amoii..saksi kata tak sah! *bluwekk

ecewah cewahh!
la ni jom kita p ukoq sat mata hat sapa sepet sekarang? so sapa yg terpengaruh ni sebenaqnya? bahaha

nik rosmawati said...

tak nak imagine..hehe

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

nik rosmawati:
better dont! hehe
takyah la imagine k sis..insyaallah tak :)

Google Analytics Alternative