YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad




Pagi tadi our group ada Program Bual Bicara bersama mantan Perdana Menteri Malaysia..
  right after the event terus mintak nak snap pic dengan beliau...and of course dapat!
*clap2!


*tiga-tiga senyum lebaq* heee :)


ketaq abeh segala lutut bagai..haha
tapi hati bunga-bunga la..
 dah lama dah teringin nak jumpa beliau..
and Alhamdulillah..
finally, my dream has come true :)


sebenaqnya amik aura ja nih..
mana taw kot2 budak dua ketoi ni buleh jadi PM plak pasni kan..haha

*mimpi*









8 years and counting ++



i'll smile when you smile
i'll be with you until the very end
both of you are very special to me
so please don't ever leave me
we've gone through joys and tears
we share the happiness together
we've been together for quite a long time
proudly saying that i'm sooo happy to have u both!







*nasyid versi baru ka apa nih? kehkehkeh*


congrats puan-puan sekalian!




-love you guys-







pantun ka puisi? ;-p



ini adalah entry balas untuk entry ni dan ni by cik puan Oshinz

yes, you are right my dear! kawan berjuta itu tak perlu jika kejujuran bukan lagi nombor satu..


terbang helang sampai ke awan
semut di darat terkulat-kulat
tiada gunanya mengumpul kawan 
andai tak mampu menjadi sahabat 

di saat kawan kita memerlukan bantuan, bantulah selagi mampu

beri dia masa untuk luahkan segalanya
tadahlah telinga untuk seketika
cuba pulihkan kembali semangatnya
siapa tahu kita bisa menyelamatkan satu jiwa ;-)

jangan cuba-cuba nak ambil kesempatan
jangan pulak nak keruhkan keadaan
jangan pernah minta balasan
biarlah Dia saja yang menentukan

tak perlulah ceritanya dicanang ke setiap pelusuk negeri
bercakap tanpa henti
mengkhabarkan berita yang tak pasti
hmm...dahulu elok berkawan tapi kini tidak lagi ;-(
kan sendiri yang rugi

duduk bersimpuh rapat-rapat
tanpa mengira batasan darjat
kiranya si polan menimbulkan debat
manis persahabatan bertukar kelat


ok ni part paling special :

sorang di kulim sorang di batu pahat
 dihubungkan oleh jalan darat
engkaulah teman engkaulah sahabat
meh nak bisik "i syg you ketat-ketat"





-hahahaha-
tak payah tanya tu pantun ka puisi ka...baca sudah!





p/s :
 nanti nak kena buat pantun 'sorang di kulim sorang di kuala lipis' plak..kehkehkeh :P










Semoga semuanya cepat selesai




peristiwa pencerobohan di Lahad Datu, Sabah semakin serius
sama-samalah kita doakan keadaan kembali tenteram dan selamat
jangan masing-masing nak tunjuk hebat saja
tak berapa pandai berfikir tapi bercakap bagai dah penuh ilmu di dada
harap-harap semuanya akan kembali seperti biasa
tiada lagi pertumpahan darah
mahupun peperangan
sesungguhnya doa itu senjata yang paling ampuh
maka, lebih molek sekiranya kita semua bersatu hati mendoakan mereka di sana
daripada menuding jari ke sini dan ke sana
habuk pon tak ada









scrumptious! delicious! mabeles!


tajuk entry kemain...nak 'up' tak kena gaya...feeling-feeling macam nak cerita pasai pavlova or lapis cheese or whatever yang tengah 'in' tu...padahal nak tunjuk cekodok pisang ja punnnn...keh3


tadaaa!

coq kodok pisang a.k.a jemput-jemput pisang
 
 
 tempting!
 
 meleleh abeh ayaq lioq cek!
 
 mood nak masak mai balik dah cek oi!
*sambey ketuk-ketuk senduk kat kuali*





yang benar,

budak lapaq
kahkahkah






Google Analytics Alternative