orang utara saja ka?


Salam..

"dulu saya x percaya bila org ckp pompuan blah utara ni tinggi diri...rupanya betul."

ada la sorg hamba Allah ni kata mcm ni..amboi statement xleh belah noh..huhu..bukan hat tu saja..macam2 jugak la lagi dia dok beletiaq..hmm nk kata 100% salah tu tak la..mungkin ada ja orang utara yang macam tu kan..tapi tak boleh la nak cop semua orang blah utara macam tu..orang kat tempat lain pon tak kurang jugak yang dok meninggi diri bagai..semua tu depends on individu la..xboleh la nak judge orang senang2 or sesuka hati..

dak aihh..wani tak marah pon dia kata lagu tu..cuma tak puas hati sikit ja la..sebab dok tak dok nak nek angin beletiaq berjela kata orang mcm mcm tu pasepa tataw..*tak emo pon na..harap maklum..haha..kalau gamak nak kata tinggi dari segi fizikal xpa la jugak..walaupun wani tak la tinggi mana pon..tgk  z@ck Insan Tinggi tu..haa dia orang utara gak tu..haha..sorry weh z@ck! :)

tapi kalau dia keluaqkan cakap yang mcm ni berdasarkan empirical studies mana2 or yang dia buat sendiri tu wallahualam la kan..*ada ka?? haha..yang wani dok pelik la ni..apa ja la yang wani buat kat dia sampai dia nak kata wani macam tu? n pot pet pot pet macam2..*musykil sunggoh! awat wani ada kata wani ni baguih..wani ni hebat ka? *rasa2 macam tak dak..

hai la kawan! hang bukan kenai aku sangat..tiba2 nak kata lagu tu  kat cek plak..haihh..xpaham aih..cubit satg baru taww! hehe..ikot suka la noh..yang penting kawan2 yang mana dah kenai wani taw la kot  wani macam mana..kan kan?  tapi kalau sunggoh la wani orang yang macam hat dia kata kat ataih tu..mintak ampun mintak maap la noh? pelan2 la cek cuba perelok diri ni naa =)


Oshinz n Miss Daff..i mcm tu ka u? habaq mai sat?
bek u kata hat elok2 ja weh..satg i tamaw kawtim ngn u lg dah..tamaw belanja u dah..hahaha..kidding!



7 comments:

Amni said...

mulut org ni kite tak leh tutup dear... kadang tak paham.. lain kita cakap, lain lak dorang pahamkan... so, biar je la.. huhu

erolnukman said...

hehehe...dulu ada member budak perlis..suka dgr bahasa dia..best!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Amni:
betoi! hehe..malas nak cakap byk..saja ja share kat sini..mcm2 orang ada kan..hehe

erolnukman:
hehe..unik apa kan kan :))

dafFodiLs (",) said...

alamak aii,mulut longkang kot..

Amni said...

takpe... just share je apa wani rasa... =) blog kita kan... even tak semua suka pandangan kita, still ni blog kita kan? kalau tak suka, tak yah baca kan... hihi

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

part idung tinggi tu memang terbukti sahihla.. haha. jangan salah faham okeh. maksud i semua orang utara idung mancung2 kot. part tinggi diri tu, silap orangla dia tu. u mane macam tu.. always humble.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

dafFodiLs (",) :
u tlg p cuci sat weh..upah bibik mana2 sat..hahaha..rindu u weh!

Amni:
tq dear! hehe..n tq amni sebab mai baca jugak..hik3..*terharu! =D

0sh!Nz d' sen0r!ta:
mancung apa lagu ni weh..kembang kuncup kemek bagai ada la..hahaha..gimme hugs sis! hehe..syg u lebey la camni! keh3

Google Analytics Alternative