can you speak Malay?



tok tok tok..ada budak ketuk pintu bilik...bila dah bukak pintu..


budak : errrkk he hello! * muka pelik + terkejut + blurr

wani : hai..=) * muka blurr sambil jegil mata + angkat kening + senyum
         "awat muka budak ni pelik semacam ja tgk aku?" monolog dalam hati..haha!

budak : err..err..* dok pikiaq nak cakap apa agaknya* pastu tiba-tiba dia kata..err can you speak Malay?

wani : hah? *pelik! ya..I'm a Malay..*spontan! tibai omputih gak..hik3
 "dia nampak aku macam orang apa plak dah ni? ada macam JLO dak?dalam hati berkata-kata..haha!"

budak : ohhh! ye ke! hehe..ok..ok..=) * ha baru time ni nampak dia senyum..hehe..ha sebenarnya saya nak mintak tlg jawab questionnaire..nnt selit bawah pintu saya dtg kutip..boleh?

wani : =) ya buleh..tapi satu saja la na..sebab roomate tak balik lagi..

budak : ok..terima kasih..=)

wani : sama-sama..=)




p/s : 
nak nampak cek ni macam orang negara mana pon xpa la..
Nepal ka Bangla ka xkesah pon..
asaikan jangan nampak mcm Kak Limah dah la..
teman tak sior wehh! 
haha!


10 comments:

Lan Bingka said...

dia ingat student arab kot..hehe

~ a for ana ~ said...

hai...can u speak jawa?? hahah~ joke!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hahahahaha.. negara jerman kot weh? abehla pasni asik nak makan ciskek je ha.

Amni said...

hahaha... mengarut... =P kalu macma nepal, amni ketuk die...

Magrib said...

tngk header... muka ada ala ala arab sikit.. hehehe.. anyway, blog anda cool, entry anda menarik buat saya tertarik.. suka baca dan follow anda ya...

Entry terbaru dari saya.
Top 10 "weird things you do when you are alone!"
Seorang Gadis tanpa Baju ditangkap mencuri sebuah bola di pantai
Gambar selebriti yang berjaya dengan pembedahan Plastik
Lorna Bliss adalah klon Britney Spears
Jangan bangga sangat dengan muka Lawa, simbah ACID baru taw
Sifilis tu penyakit KELAMIN lah!
Onani (melancap) - Adakah Normal?

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka :
haha mentang2 la UKM ni byk Arabic students..hihi :P

~ a for ana ~ :
no, i can't..haha

0sh!Nz d' sen0r!ta:
hoit german mai tang mana? haha..haa nak ciskek? maw maw? belanja i k? hehe

Amni:
haha..amni nak ketuk dia? muahaha..sian dia ;(

Magrib :
hehe..tq2! erk arab jugak? haihh..hehe

dafFodiLs (",) said...

hahahah lawak la,u jap2 i pk,
mcm org siam agknya ye u,tu yg dia tny tuh...kihkih

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

dafFodiLs (",):
hahaha..siam? kalau ya pon siam bai punya kay..hik3

a little less conversation said...

haha..lain kali lyn je bk tu ckp xtau ckp malay..huhu

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

a little less conversation:
hehe..masing2 tgh blur kot time tu..hik3..speechless sat..hee =D

Google Analytics Alternative