dugaan demi dugaan


mata dah bengkak kalah bapak panda..hidung dah tersumbat soksek soksek..


"Tuhan sengaja menduga kita..di mana kesabaran manusia..."

Alhamdulillah..
ujian demi ujian.. sehari demi sehari..masih lagi wani mampu untuk bersabaq.. cuba nak lupa semua semua yang jadi.. menghadapi tiga perkara dalam satu masa..dengan harapan semuanya akan luput jua.. bila tiba masanya..Aminn..

memang! bukan senang! hati tak tenang! melayang-layang! terbang tak pulang pulang!

"kenapa la aku ni tak kuat macam harimau? tak ganas macam burung helang?" 


macam wani penah kata dalam entry 7 things about me ni dulu..
wani jenis simpan dalam hati..
wani tak reti nak shout anything out loud..
do not know how to spill out my own emotion..

tak pandai!

yang wani pandai cuma nangeh yang tak bagi apa-apa pun..
sangat pathetic!
tak suka macam tu tapi tu ja yang mampu setakat ni..
"kamon wani! pls be strong ok!"
abeh sangat wani akan diam sediam-diamnya..

"silence is a girl's loudest cry kan?"

tolong la..
sapa boleh ajaq wani macamana cara nak jadi seorang yang outspoken??
haihh..


Mengikut kajian personaliti Dato' Dr. Hj. Fadzillah Kamsah - Rahsia Personaliti Orang Bulan September

Sangat bersopan santun & bertolak ansur Sangat cermat, teliti & teratur Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik
Pendiam tapi pandai bercakap
Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati
Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur
Kerja yang dilakukan sangat sempurna
Sangat sensitif yang tidak diketahui
Orang yang banyak berfikir
Daya pentaakulan yang baik
Otak bijak & mudah belajar
Suka mencari maklumat
Kawal diri dari terlalu mengkritik
Pandai mendorong diri sendiri
Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia
Suka sukan, hiburan & melancong
Kurang menunjukkan perasaannya
Terluka hatinya sangat lama disimpan
Terlalu memilih pasangan
Sukakan benda yang luas Bersistematik

yang wani highlight tu yang memang wani rasa betoi.. thats's just me..dulu malas nak tepek tapi hari ni saja nak share =) tapi tak pa la.. Insyaallah..sabaq selagi buleh.. 

p/s:
ayong tepon tadi...first time dia call...=D
boleh tersenyum skit hari ni...
 nanti cerita pasai ayong pulak ;(


-till then-



11 comments:

Epy Ain said...

Salam Wani..
first tyme drop by kat cni..
Hidup ni xde dugaan mungkin kita akan makin jauh dr Allah..

neway, salam ukhwah !

dafFodiLs (",) said...

babe,i'm wif u!
kuat kuat kuat =)

Amni said...

kita sama ek... =(

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Epy Ain:
Salam ain..thanks ya =)

dafFodiLs (",) :
thanks u..ya nak jadi kuat la ni..hehe

Amni :
ya amni..kita serupa ;(

Lan Bingka said...

nasib baik ada blog.. boleh luahkan..
hmm..dah la tu .. senyummmmm :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

u pendiam ke weh???!!!!! i rase macam i lagi pendiam dari u kot.. haha. neway beb, be strong!!!!!! yang penting jaga kesihatan okeh?

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka:
a.ah kan..sebab tu syg kat blog ni..huhu..senyum? =)

0sh!Nz d' sen0r!ta:
haha..i pendiam ada tempat masa n ketika dia weh..dgn u tadak pasai nak diam..hehe..tq sis! ya baik..nnt i jaga kesihatan k..demam da nak baik da..alhamdulillah =)

aleen aiden said...

kmu knape dear..hopfuly sumenye ok2 je..jgn sedey2 keyh! ^_*

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

aleen aiden:
waahh aleen da balik! hehe
emm thanks dak aleen =)
pray for me k?

Anna Boleyn said...

kenapa ni? apa2 pon be strong okayh,... :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Anna Boleyn:
sedih skit..huhu..neway thanks 4 ur support dear =)

Google Analytics Alternative