Annoying kot..

Situasi : Dok lepak2 sambil tgk gambaq kat FB...

A : Dalam banyak2 pekerja kat sini cuma aku dgn kawan aku ja yg dah ada master..yg len besa-besa ja lg..(nada bangga tadak dah sampai buleh buat org menanah telinga bila dengaq..erkk..)

B : Yala2..aku taw la hang terer..

***
Hello...Pohdacitt! Perlu ka dok tak dok nak habaq lagu tu? Tlg la jgn bangga sangat dengan apa yg anda ada wahai encik A..Org len dah ada title Professor pon belum tentu bangga diri macam anda..sila behave ok!..huhu



Situasi : Perbualan di antara A dan C ...

A : Nnt lepas ni nak keja apa?

C : Sedang mencari lubang2 kerja lagi ni..Ada rezeki tang mana nnt kita tgk la..Nak cakap pon xberani..

A : Xkan nak kerja kerani ja kot? Xkan xdak cita2? Kalau dapat kerja kerani so xkn  nak keja kerani ja kot?

***
Haihhh..ada ka C kata dia mintak keja kerani? Ada? Ada? Yang pandai2 assume tu pasepa tataw..huhu..Kalau ya pon kerja kerani..so kenapa? Kalau C kata cita2 dia nak jadi kerani..ada masalah ka? Pelan2 la cari kerja yg sesuai deii..Mesti la setiap org nak usaha mendapatkan yg terbaik..


*pening*

7 comments:

Amni said...

dah ada da master tak semstinya boleh dapat kerja bagus dear.. jadi ekrani pon okey.. sekurang2nya tak menyusahkan orang lain kan...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kerja kerani pun takde masalah. hina ke kerja kerani tu? kalau tak sape nak tolong buat surat? ha.. everyone needs one another la. kerja tinggi tu pun belum tentu bahagia. hidup ni bukan pasal kerja je. tak semestinye dapat genggam master tu dah cukup hebat. fikir lah sikit. haaa.. kan i dah ter'emo'. sape tu u? pliss la ok.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Amni:
yup..pelan2 kayuh la kan..suma tu bgantung pada rezeki..huhu


0sh!Nz d' sen0r!ta :
betoii! klau ada kelayakan sampai PHD pon kalau dah xdak rezeki nak dapat kerja yg setaraf lg nak buat mcmana..trus cuba ja la selagi mampu..kalau ya pon takyah laa nak up diri tu sgt..haihh..coii ok! boleh la kawan ngn kawan u sorg tu..cik M...I tu kn..huhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cik M mane lak ni u? blur weh!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

yg kata tu bukan cik M..tp ala2 cik M kita la..adoi..Masai..taw kan..jahat ohh i ni..haha

Lan Bingka said...

baru dapat rezeki lebih sikit dari orang lain dah nak berlagak..

tak elok pandang rendah kat orang..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka:
setuju..=D
xdapat apa pon kalau buat mcm tu kan..huhu

Google Analytics Alternative