7 things about me

Tak stylish pon sebenaqnya..Comot yang lebih..huhu..Award ni Oshinz yg bagi..tq sis! And wani kena reveal 7 things about myself..Mak aihh..kenapa 7 cek? Jenoh nak pkiaq nak tulih apa sebab xdak yg best sangat pon..yg burok2 banyak la..xpa2..cek cuba jugak naa ;-) buruk2 pon diri sendiri jugak..hehe

Nombot 1 :  PEMALU / SEGAN

Sama macam oshinz jugak..pemalu..segan tapi bukan penyegan..org kedah kata penyegan tu pemalas..i ni cuma berat tulang skit ja..hehe..wani akan jadi pemalu bila baru kenal seseorg tu..xpandai la nak stat beramah mesra potpet2 bercerita..sikit2 tu boleh la..setakat nak bertegoq sapa org kata..tapi memang darah naik muka la..rasa tebai ja..duduk pon xsenang..tersipu sipu mcm kerang busuk sorang2..hik3..tapi kalau dengan sedara mara or kawan2 yang dah memang rapat..dah memang kenai..xdak masa nak malu2 dah..pong pang pong pang cerita itu ini tak hengat dah..;-D


Nombot 2 : SENSITIF 

This is me..memang sensitip skit tapi bertempat la jugak kott..hihi :p Cumanya..kalau dah tersentap tu..pandai2 la org yg bg sentap tu taw sendiri tersentap ka x..nama kata wani nak bgtaw tu memang payah skit la kot..kalau melawak2 tu ya la..kalau betoi2..susah skit..bila org tny "eh awk sentap ka wani?" otomatik jawapan yg akan keluaq.."eh xla..ok ja..mcm biasa..biaq ja la k.." penipu! haha..bongok ja kan..padan muka sendiri..lepas tu pandai2 pujuk hati sendiri la jawabnya..hamekkk kaww! kaw kaw punyaa..hihihi :p tapi ada jugak la yg wani jawab "ha memang pon!" hahaha =D
*kan dah reveal satu rahsia..adoii..hehe

Nombot 3 : DEGIL

Yeehhaa..sifat ni memang dari kecik2 lagi dah memang selalu kena tarik telinga n kena bantai dengan hanger sebab degil sangat xmaw dengaq cakap mak abah awat taktaw..hehe..buleh katakan awai g kan kalau nak pasang azam utk tahun ni.. nak jadi org yg xdegil dah okei..sila percaya! HAHA *gelak guling2!


Nombot 4 : PELUPA

Hoyeahh..ini memang sifat semulajadi sejak azali gamaknya..kalau pasai belajaq..wani memang kena bg paham satu2 benda tu betoi2..kalau x..memang payah nak lekat dalam kepala otak la..klau takat hapai ja..memang xjalan..ingat la kot dalam sejam dua..lepas tu..saya lupa! huhu..serius! memang mcm tu..lampi sama kot..tu yg jadi camtu..n sangat kesian kat kawan2 kalau tanya pasal movie or novel..haha..bila kawan2 suruh cerita balik..memang ngeng! selalu tertinggal byk part sebab da lupa..hihi *bukan seorang pencerita yang baik sebenaqnya..hehe


Nombot 5 : BANYAK SIMPAN DALAM HATI

Serius! Wani xpandai nak bgtaw org apa yg wani rasa..so better diam..simpan dalam hati baik2  sampai tiba masa boleh meletup kebabooomm n rebel..hehe..xelok perangai macam ni..so jgn ikot okei =)..tapi memang jenis yang suka pendam kot..ada benda yang boleh wani share..i will..ada jugak benda yang wani rasa lg selesa kalau simpan sendiri..so i won't share..even dengan besties sekalipon..tp ramai org pon mcm tu jugak kan=)


Nombot 6 : SUKA MUZIK

Memang! sangat suka muzik..suka dengaq lagu kuat2 sampai orang kat toilet hostel pon boleh dengaq lagu wani pasang..mcm2 jenis lagu wani layan ja..hehe..ampun ya jiran-jiranku sekalian..hihi..boring ohh kat bilik sorang2..so lagu la jadi peneman =) if not..rasa sunyi ja..kalau dah ada muzik xdak tarian pon xbest kan..haa..memang wani kagum dengan org2 yg pandai menari..xkira la tarian apa pon..memang extremely suka! *joget2 skit..haha..then kalau alat muzik plak..gitar memang nombot 1! suka sungguh tgk org petik gitar..sampai sekarang xboleh nak bg sebab kenapa suka..nampak menarik kot =D kalau perempuan pandai main gitar memang rasa mcm nak p kawan dengan org tu sekarang jugak..*merapu..haha =D to name a few yg wani suka kan..mcm Avril Lavigne, Alyssa Bernal n ramai lg =)

Nombot 7 : SUKA SUKAN / AKTIVITI MENARIK

Suka sukan tak bermaksud wani pon sakan bersukan okei..hik3..ada jugak la sukan yang wani main..tp xbanyak pon..xreti..tp just suka jugak la tgk org bersukan =) antaranya..bola jaring..takraw..pingpong..bola tampaq..karom..gimrama..badminton..bola sepak..acara balapan..mcm2 la..suma layan..tp tengok mood jugak la..ngee:P aktiviti menarik plak dah lama xbuat..dulu ada gak join aktiviti2 under Pejabat Belia dan Sukan..masuk hutan..camping..kem2 etc..tp skarang dah jarang dah..huhu



Okei done! wahh dah rasa mcm Rahsia Personaliti Mengikut Bulan Kelahiran oleh Dato' Dr. Hj. Fadzillah Kamsah la pulakkk..hehe..tp kalau tgk apa yg beliau senaraikan utk orang bulan September memang ada jugak yg tepat dgn Wani rasanya =) nak taw apa dia kata? Google sendiri ja la k..malas nak tepek kat sini..haha..dan penerima award seterusnya ialah..jeng jeng jeng...




ok la..dah pnjang sgt dh ni..sampai sini ja...sapa rajin baca la..sekadar memenuhi apa yg Oshinz mintak..hehe
babai =D

5 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kehkehkeh.. minah sentap. nyampah i tau. nasib baik dinding bilik i kukuh. kalau tak mesti dah ade cracks sebab muzik u yang kuat tu. ehehe.

Amni said...

kita sebihik la sayang.... betul2 ni....

pemalu
sensitif
degil
banyak simpan dalam hati
suka muzik
suka aktiviti lasak..

bezanya part yang lupa.. amni mudha ingat... hehehe.... t amni jawab k... =)

Lan Bingka said...

oo..gitu..;)

aleen aiden said...

malas nak ckp apela,tapi kite same!!!hu3
jom jadik geng! :P

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

0sh!Nz d' sen0r!ta:
oit oit..nyampah ngn i?baru ni kata rindu? apa macam dei? haha..alaa..robohkan dinding tu lg senang weh..xla i tdoq sorg2..hehe

Amni:
hehe..sama eh..yeayy! ada kuncu2 seangkatan..hik3..thanks taw amni da jawab jugak =))

Lan Bingka:
yaa..gitu la gamaknya..hehehe

aleen aiden :
betoi ka ni aleen? haha...kuncu seterusnya..gimme 5! jom3..kita geng okei..sett! hehe

Google Analytics Alternative