# Day 3 – Your idea of the perfect first date.

Perfect first date? Euuw! Teringat cerita 50 First Dates... 
Cerita tu best and I liked it!

Yeaahhh! 
The LOVE Guru is in the house!...*that's me! =P
haha

Macam yang semua orang tahu first impression is very important...So sebelum nak pegi date tu siap-siap lah tanya girlfriend tu suka warna apa...kalau sanggup boleh la gigih pegi beli baju warna tersebut supaya nampak lebih attractive di mata dia...*jika mampu*...tak buat pun tak apa...tak ada masalah...asalkan si makwe nampak si pakwe tu awesome! *kalau dah bekenan tu awesome sesaja la kan* hehe...and if u ask me...I really-really suka lelaki yang berpakaian warna putih...Pheww! Berpelohh babe kalau tengok guys with white shirt or baju melayu putih etc...tapi jangan pulak bila si makwe tu suka lelaki pakai t-shirt putih...si pakwe ni sedikit ngok ngek pegi sarung t-shirt pagoda tu pulak time deting...mak aihh...jimat ka apa tu pakcik? haha...not good okay! please avoid that =P si makwe pulak kena jugak la siap cantik-cantik sikit tapi jangan la mekap tebal-tebal sangat sampai 3 4 inci...over ko noks nak mekap terang-terang...calit sana sini sikit-sikit pun dah memadai rasanya...setiap orang ada kecantikannya yang tersendiri...so buat macam biasa...kang terlebih mekap pun terkejut si pakwe tu nanti...hihi...

Si pakwe akan lebih beruntung kalau dapat makwe yang jenis tak banyak songeh...bagi si makwe anything will do asalkan berada dengan si pakwe...so tak kisah la setakat bawak dia pi makan kat kedai mamak saja untuk first date pun...tak perlu nak candle light dinner bagai...nak kena ada a bouquet of roses or a present or whatever *buangduit*...cukup sekadar boleh duduk bersembang...gelak-gelak...santai-santai...happy-happy yang boleh buat si makwe ingat sampai bila-bila! believe me...makwe yang macam ni memang sempoi!

Kalau si pakwe dapat pulak makwe yang cerewet...hmm nasib badan la kan...haha...sayang punya pasai kena la layankan...bawak pegi makan kat restoran ekslusif *cewah*...si pakwe tolong tarikkan kerusi untuk si makwe duduk...sambil bacakan puisi untuk si makwe...kasik bunga ros sejambak...selang 10 minit dapat coklat mahal pulokk...selang lagi 15 minit dapat hadiah jam pulak lagi...*wiwit untungnya si makwe!* then suapkan makan untuk si makwe...cakap pon abeh romantikus sampai tak berapa nak dengaq...tapi si makwe sila behave...buat-buat dengaq saja kayy...jangan nak mintak dia ulang banyak-banyak kali...if not satg si pakwe kata dah kenapa makwe aku ni sengal sangat? pekak eh? haha

Lepas makan boleh la pi tengok wayang ka...main bowling ka...karaoke ka...tapi i lagi prefer tengok wayang...tak payah la nak tunjuk skill main bowling yang tak berapa nak tajam tu kat pakwe...dah la first date nih...kalau baling bola masuk longkang tak pa lagi...kalau tiba-tiba kita yang tersungkoq tergolek depan tu tak ka naya...maluuu! nak karaoke pulak suara dah macam itik serati...haha..*kidding* tapi kalau yang hebat main bowling and ada suara emas silakan...go ahead...aktiviti suka-suka saja kan...janji boleh spent time together...it would be nice kalau sama-sama enjoy kan...

Tak pun lepas makan pegi jalan-jalan kat tepi pantai...tengok sunset...kena angin pantai yang sepoi-sepoi bahasa tu...menikmati deruan ombak tu...main-main pasir...ukir nama dekat pasir pantai tu...*ouchh! dah macam novel kott*...tapi takyah ukir nama kat batu la kot...pencemaran...hehe...tambah pulak kalau si pakwe tu siap mainkan gitar pulak untuk si makwe...mak aihhh! cayaq abeh abaq ang! cek suka sangat aihh kalau orang men gitar ni...walaweyhh! i'm melting! hehe =D

Ala benda ni typical kan...so it depends la...masing-masing ada cara tersendiri nak tentukan perjalanan first date tu kan...yang penting sama-sama happy sama-sama enjoy...takyah nak perfect sangat la...semua benda pun tak perfect...just go on with the flow...jangan terlampau nak tunjuk hebat dekat pasangan sampai memudaratkan...ok la...thats all for now...tata!


;-)




4 comments:

oshinz said...

i adalah sangat selekeh masa first time dating. haha. itu saje je nak test, kalau betul dia suka, mesti dia stay. kalau tak, bye bye la u.. i cari lain.

haha.

first time dating, i pergi isi perut je. perut kenyang hati gumbira maaa..

Amni said...

hee... nice!

amni ngan mirul, 1st time dating lepak kat cafe yang ada open mic.. hahaha.. dia nyanyi.. lepas tu dedicate lagu khas untuk amni, masa nak nyanyi mention nama amni.. lol! ok, dia memang sweet. kalau nak makan, dia tarikkan kerusi, bukakkan pintu kereta. masuk mall, dia bukakkan pintu mall.. kalau beli brg, dia bawakkan barang.. wee.. mula2 macam rimas je.. kenapa la lelaki ni romantik sangat.. tapi lama-lama dah biasa.. bila dia tak buat, kita plak hairan.. hahahhaha..

Alongxp said...

aaaa...jap... 50 first date tu yang minah tu hilang ingatan tu e? tiap2 kali die bangun tido, ingatan die akan balik kepada satu tarikh kan? n abang n bapak die tiap2 hari letakkan surat kaba yg sama cat dinding balik kan?

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

oshinz:
ecece saja nak test ka tu zaman budak2 weh? hahaha

amni:
alolo romantiknya amir..untung amni kann :D

Alongxp:
betol3! tepat sekalik! hihi..best ceta tu =D

Google Analytics Alternative