makan..makan and makan lagi..alhamdulillah :)


Ada multicooker pon susah hati...tak dak multicooker lagi susah hati...bila dah ada benda alah tu dah asik nak masak and makan tak berhenti pulak...sampai dah makin gemok...macam belon yang dipam pakai gas tu...makin dipam makin kembang tak kuncup-kuncup...tembun semacam dah gayanya...tambah pulak ada roomate yang asik bagi green light ja bila cadangan untuk masak dan makan dikemukakan...tapi bila tak dak benda alah tu pulak tak ada makanan kat bilik...nak kena gigih pi cari makanan kat luaq pulak...haihh..hati tak senang!

Kalau nak cerita bab makan time bulan puasa ni memang terlioq sana sini...kalau kat bazar Ramadhan tu rasa macam nak beli semua kuih...nak rasa semua buboq...nak minum semua ayaq...nafsu semata-mata semua tu...padahai makan lebih kurang pon dah kenyang...sengkak perut...and mula la nak melingkaq macam ulaq sawa...bela perot orang kata...hihi...

Antara menu yang dah dimasak sepanjang bulan puasa ni tadaaaa...buboq caca... 

*nama buboq macam nak joget2 pon ada..haha*



Moi santan kosong orang bujang yang nyammi!

*masak dalam multicooker pastu pindah dalam rice cooker*


Ada ja lagi beberapa menu yang terlupa nak amik gambaq...sedaq2 dah tibai telan sampai abeh...haha...sardin la...sambal teloq la...kari ayam la...lempeng garing lah...agar-agar nescafe la...cucoq amfibia a.k.a cucoq kodok la...and macam-macam...

*Rupa makanan tak penting...yang penting sekali kenyang..alhamdulillah...


p/s: pasni nak masak apa pulak? any suggestion fren fren? =D


9 comments:

Lan Bingka said...

masa bulan puasa plak makin tembam ye..

aleen aiden said...

jom ah jd housem8 alin wani!bley tompang makan secara bergaya hari2.hi3

Amirul Amin said...

bestnye kalo bole buat masa tengahari gini..hehe:P

oshinz said...

i tak sampai ati nak tahan u makan tau dak? kalau i tahan u makan, i jadi tak sampai ati nak makan.. kalau u lapaq, cheq sedih nohhhh. kihkihkih!!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Lan Bingka:
haha taw xpa..kenot2..kena gigih diet balik..haihhh

aleen aiden:
haha bole2..jommm :D tapi nnt kalu aleen pon jadik tembam mcm wani sila redha..kihkihkih

Amirul Amin :
aipp haha tengah hari mana bole..tggu lepas raya baru boleh..hehe

oshinz:
mengada! hahaha..at last tgk kita makan apa ja arini..keh3..sedih mummy taw dak ;(

erolnukman said...

tu dia..rajin masak cik wani bulan posa ni no..hehehe! ari ni masak apa plak? =)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

erolnukman:
haha..rajen tak rajen jugak la..tapi dah nak isik perot..tibai ja..kihkihkih..arini makan lempeng saja..haha

gadisBunga said...

untuk makanan, rupa tak penting - setuju!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

gadisBunga :
sepp skitt! gimme 5! betoi betoi betoi :D

Google Analytics Alternative