Krisis dalam diri




*tak ingat cedok gambaq kat mana*

Perbualan di antara Hawa dan Hani…(bukan nama sebenar)…Di suatu sudut yang tenang Hawa memulakan bicaranya…



“Awak dah lain sekarang kan…dah tak macam dulu lagi…banyak diam daripada bercakap…why?

I’m sorrysomething is bothering me…”

“Awak ada masalah? Mind to share with me?...”

“Hmm…Tak ada siapa yang akan faham keadaan saya sekarang…”

And now I’m trying to understand youso please…”

You won’t!”

How do you know?”

Coz semua orang sama saja…do something without considering apa yang orang lain rasa…people like that are sometimes selfish!

Selang beberapa saat…

Sorry for using kinda harsh wordI shouldn’t have said thatAnd again I’m so sorry…” 

*tears coming down

You cannot simply judge others that waywhatever happens; there must be a reason behind it…”

Felt like I’m being neglected…I wish I could walk away and leave everything behind…but I just can’t…”


“Lari daripada masalah tak akan selesaikan apa-apa…believe me!...”

“Emm…Ya…I know…hmm…I really want to speak upto express everythingbut all I can do now  is just to keep quiet and go on with the flowI’m not strong enoughit hurts!...”

“Sabar lah wahai sahabat…I’m sure you can face all theseAnd I’m always here to help you or whateverthe most important thing to do now is show everyone that you are worth everything and not meant to be taken for granted…okay?”

Thank you for your cherished company...Your presence naturally brings a smile on my face…”



p/s :

"Friendship isn't about whom you have known the longest... It's about who came, and never left your side"

 

17 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

luahkan apa yg dirasa..jgn ckp semua org sama..

kyo_9 said...

luahkan pada orang yang dipercayai..

jangan luahkan pada diri melalui facebook *lol*

ღ αεn ツ said...

Macam reflective writing :) Shabat sejati, walau macam mana hatinya disakiti sekalipun, dia tetap akan terima kemaafan sahabatnya :)

ciEk NiENa said...

luahan dapat mengurangkan beban. ;)

faiz fakhirin said...

friendship is about when i can suap u, u bukak mulut makan.

Akulah Pak Lan said...

Alo tomey tomey...


Tak mau sedih2 kay.


Kalau nak sedih gak nanti paklan tolak masuk gaung mau?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hopefully kesedihan you dah berakhir.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

nuyui a.k.a miss YUI:
huhu yup2! manusia berbeza beza n boleh berubah kan :)

kyo_9 :
haha..luah kat blog bole?

ღ αεn ツ:
setuju! sebab sahabat sejati dia memahami n sukar dicari..cewwah! hee

ciEk NiENa :
sangat betoii! but for certain reasons tu kadang2 pendam sorg2 pun lagi baik kot :)

faiz fakhirin :
really? ahaha..nak mintak yang sedap2 saja la untuk ditelan..keh3 :)

Akulah Pak Lan:
uishh takottnyaaa! garangnya pak lan nih!
*kenyit mata sikit*
tak jadi tolak masuk gaung kannnn :)hehe

Miss Mirror a.k.a Sam:
harap2 secepat mungkin =) tenkiuu!

★ aIsyaH ★ said...

jgn dipendam masalah y ada...nnti kita sendiri stress..
s0 luahkan lah..hee :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

★ aIsyaH ★ :
hehe..ok2..kalau stress tak bagus kann..=D

oshinz said...

alololo.. meh sini i kasi kasih sayang banyak-banyak kat u eh. cian die kekurangan kasih sayang..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

oshinz :
emm bg banyak-banyak taw u...mai mai mai...bagi kasih sayang kena bg sekali dengan duit ribu riban naaa...euww! :D

faiz fakhirin said...

what's all about?..bergaduh ker..

aleen aiden said...

true! :)

Akulah Pak Lan said...

Ok tukaq

tolak masuk gaung aci?

zOeY zAu YaH said...

bagusnya kalau ada sahabat mcm tu..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

faiz fakhirin:
nope..hihi..few personal problems i wud say..

aleen aiden :
soo true kann! =D

Akulah Pak Lan:
aipp! tak aci...haha
*ini tidak adil..tidak adil..#nowsinging
=P

zOeY zAu YaH:
tu la pasai kan..untung badan :)

Google Analytics Alternative