pengapit lambat kawen?

Salam..

good evening earthlings!...

*buat2 ceria..padahal tgh menangis sambil taip entri ni* mengenangkan nasib diri..cewwah! itu tipu! hihi..

ok2..sila serius skarang! semenjak dua menjak ni ramainya kawan2 wani yang dah bersedia untuk mendirikan rumah tangga dengan pasangan masing2..almaklumlah..dah masuk 24 tahun kan..semua pun nak ada family masing-masing..kawan2 yg lebih senior plak lagi la dah sampai seru kan..tggal tunggu tarikh ja agaknya..kan..kan..hihi =) and setakat ini..dah 3 or 4 pasangan minta wani jadik bridesmaid mereka pada hari bahagia yang bakal tiba..sama ada tahun ini atau tahun seterusnya..wahh! terharu babe! uols ingat kat i ni ha..pemes sekejap..*perasan! haha...

semua kawan2 baik la..ada yang nak bridesmaid ramai2 atas stage..so mintak kawan2 ramai2 memeriahkan pelamin mereka..ada yang nak kita sorg2 ja kipas dia kat atas pelamin empuk yang dah lama dia angankan tu..macam2 konsep..konsep dayang2 di istana la..n so on..colour theme pon macam2..tlg mak tempah baju ye noks! haha..



 *kredit to my fren Mastura

meriah gitu if ramai2..but setengah pasangan xsuka..kalau boleh xnak pengapit pun..nak dia ja jadik raja n ratu kat atas pelamin tu ha..tapi...kalau panas..hamekk ko..xdak sapa nak kipas..hehe

*mcm la pengapit kipas sejuk kan..pengapit pon motif nak posing ja sebenarnya..hoyeah!!


tp ekceli dengan hati yang terbuka wani sangat gembira and kalau boleh nak say YES! to all of them tanda setuju..tapi itu pun kalau tak ada aral melintang la..if not what to do frens..im sorry ya! :'(  akan kucoba sedaya upaya..InsyaAllah and tq 4 inviting me..i memang like kipas2 n kepit2 uols tu..jgn sampai bridesmaid overshadow pengantin udah la..beware guys! hoyeah! hehe..

 
but ada rumours mengatakan bahawa pengapit pengantin selalunya akan kawen lambat..or xkawen..sejauh mana kebenarannya? adoiii..ingatkan kalau dah jadi pengapit boleh la dapat aura ataupun berkat pengantin tu ha..ini tak..hoho..tetiba nerbes la plak nak jadi pengapit..boleh gitu? haha..padahal before ni dah byk ja jadik pengapit kawan or sedara mara..tp bila dapat taw berita kurang enak cenggini..rasa nerbes lak..choii! tapi apapon..kalau dah jodoh tu xkemana kan..lambat atau cepat or dengan siapa tu bukan keja kita..redha ja la..terbaek! =) 

jujur ikhlas wani cakap..im not yet into it..i mean ke alam perkahwinan =) mungkin belum bersedia..tapi sesungguhnya menyokong kawan2 yang dah sememangnya sangat sajak untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri dan ibu..cayalah uols! ngee =D 




bagi wani sweet la gambar ni.. i like it!
*sj nak letak..hihi :P


tengah godeh2 FB td..then terjumpa gambar pre wedding Hafiz n Hidayah ni dari
FB PRECIOUS MOMENT PHOTOGRAPHER
ada banyak lagi di sini ye kawan2..feel free to take a look at it ya  =)









5 comments:

Ayuni said...

hikhik, tu mitos je tu...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hahaha. kalau maid of honor kot kawen lambat. kehkeh. u dah takut la tu? ape-ape pun, u kena wajib ade untuk i eh. no reason.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Ayuni:
hehe mintak2 camtu la..memang la xready g nak kawen..tp bukan xmaw kawen langsung..aha..tggu stabil sat dulu :)

0sh!Nz d' sen0r!ta :
haha..insyaallah..xsabaq kot weh! cepat kan skit buleh? hik3

aleen aiden said...

kite sebaya rupanye.giliran kamoo nnt jangan tak hajak alin okes!hee

btw dear,kamoo punye site nih ade virus kot.sbb kat lappy alin,tetibe keluar "malware detected"

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

aleen aiden:
sebaya eh..kalau xsilap bday kita pon dekat2 taw..hihi =) err giliran wani tah bila la kan..kasik can kat kengkawan dulu kot..hehe

aiyarrkk! ada eh? ok2 thanks btaw wani..nnt wani try clean kan apa yg patot okei =)

Google Analytics Alternative