Mangsa lemas di Alor Setar

Salam..

skang wani dah ada kat umah dah..
wahh da lama xupdate..huhu
ok kali ni update dengan berita yang agak sedih..
hari Rabu lepas balik kg di Jalan Tanjung Bendahara, Alor Setar..
Khamis pegi Perlis ambik adik di Uitm Arau..
then Jumaat lepak2 ja kat umah arwah tokwan..
petang tu saja la nak p tgk tempat kanak2 yang lemas baru2 ni..
dekat ja dengan kg wani tu..
agak ramai org datang menziarahi keluarga mangsa..
ramai jugak org kg yang sanggup membantu..
sama2 terjun n menyelam untuk operasi mencari mangsa..
sorang mangsa dah jumpa dah..tp lagi seorg xjumpa2 lagi walaupun dah hari kesembilan..
memang sedih..baru darjah satu ja..alahai..menyayat hati sungguh..
dengar ceta mangsa yang dah jumpa tu pon dah teruk jugak la..
mata dah xdak dah..rasanya mungkin dimakan ikan or what not..
ayah mangsa kedua ni kata kalau dapat tulang anak dia pon jadi la..
kalau tak diorang hanya akan letak batu nisan di tempat mangsa jatuh..
memang sedih..huhu
usaha mencari masih dijalankan..
mungkin diteruskan sehari dua lagi ja kot..
apa pon..sama2 la kita doakan ya..
berita lanjut sila klik pada link kat atas..:)

sempat jugak snap satu gambar before balik..


yang baju itam tengah duduk tu ayah mangsa..
yang tengah menyelam tu org kampung yang berani p selam untuk mencari mangsa..
memang ayaq laju sebab tyme tu tengah banjir..
apa pon doakan yang baik2 saja lah..

memang dah sampai ajal mereka..


Al-Fatihah





p/s: xlupa nak ucapkan happy birthday kat ayong! hehe
nak taw dia dapat apa?
kalau rajen nnt wani hapdate..heee:p






5 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

banjir ni bahaya betul. bukan setakat bahaya kat budak kecik je. tapi kat semua orang. emmm.. kesianla.

aleen aiden said...

mak aih,dah hari ke9 pon xjumpe lg?kesiannye kat keluarga arwah..mesti sedih giler.dahla kehilangan yg tersyg,patu mayatnye xditemui pulak.
innalillah..

Whoopz said...

Harap2 mayatnya cpt ditemui.. InsyaAllah..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

0sh!Nz d' sen0r!ta:
tu la kan..semoga rohnya diberkati..aminnn..

aleen aiden:
tu la kan..turut bersimpati dengan keluarga arwah..

Whoopz:
insyaAllah..aminn..sesama kita doakan ya..

Anna Boleyn said...

salam..dear, dah masukkan link blog ni dlm bloglist HLN. sila check kat bloglist 'Another Love Nest' guna nama author kay.. Thanx :)

Google Analytics Alternative