pengorbanan..perlu ka?

Salam..
Arini wani nak cerita tentang PENGORBANAN..
em mcm nak bg lecture lak aih..hee
bukan2..
hmm pengorbanan ni ada banyak kan..
untuk IBU BAPA..KELUARGA..CINTA..
banyak lagi..

tp ada 1 ceta nih yg wani nk share...

A (pompuan) ni tengah bercintan cintun dengan B (lelaki)..
Tapi C (pompuan) suka B..
C ni dok pulun la amik ati B ni..wat mcm2..kat FB pn sama:)


hmm..nak tny nih...

dalam hal cintan cintun ni kan..sy xpakar sebab tu sy tny..ihik

PERLU KA kita berkorban kalau nak tgk org yang kita suka or sayang or cinta or berkenan or minat tu hepi?? banyak or la plak..huhu

Mungkin orang tu hepi ngan orang len ka mana nak taw kan..huhu

Or maybe ada orang yg suka dia n salu ja jugak nak wat dia hepi kan3..adehh ayat apakah ini?pening!ihik

berbalik kpd kes kat atas nun...

Patotkah A dalam ceta kat atas tu cakap terus terang kat B tu "ha p la kat kwn u C tu..cian dia tu tunggu u..sila2..i ikhlas nih"..ehe camtu eh?perghh.. tabah abeh wat pengorbanan..keh3



Ke lagi bagus kalau A tu cakap kat B tu "korg kawan ja so xpa la kan.."

Or else C trus cakap kat A.."sy suka B.." then A terus serang C? erkk sadis siott..hik3

haha..adoi doi..fening la nak jelaskan ABC tu..ishh teringin nak mkan ais kacang wehh..tukar topik di sini.
tp agak2 situasi mana la yang patot terjadi kan..?? hihi..

So, kalu anda jadik A tu..
Rasa2 kan..do we need to fight for 'love' tu or just dudok diam2 tutop mulot dengan plaster and tgk saja dengan mata?hee..kalu xplaster mulot kang asik nak bercakap ja..

Haruskah nak diam ja n tgk ja? dengan harapan xdak apa yg jadik?

p/s: tp kalu dah depan mata tengok geram gak kottt...huhu..

18 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

C tu takde orang lain ke yang die nak kejar? ramai lg kan manusia kat muka bumi ni. buat ape nak semak2 dlm hubungan orang? huh.. mmg pantang btul ngan orang camni ni.. ape2pun A kena berusaha pertahankn dirinya. B pun jgn la bodoh sgt melayan C tu. kalo tak lyn, mesti C penat gak nnt. B kena same2 pertahankan cinta mereka.

joegrimjow said...

korban diri untuk org lain
susah

kenwooi said...

love is complicated.. =/

teRi said...

b tu kena la decide nak suka sapa. kalo dia btol2 suka a, xkisah la c dtg goda cmne pon, sure xde hal. bg teri, b tu kena main peranan penting. da la dia lelaki. jgn gedik nak semua. aku lempang kang. lol.

utk a, kalo b tu mcm xleh bg kesetiaan pd awk, cari la org lain. ok? cari org yg bole bg apa yg awk nak. awk nak hepi kan? =)

jgn jd tlalu selfish sehingga menyusahkan org lain tp jagalah diri sendiri terlebih dahulu supaya sendiri hepi.. sekian.

aKu buKan Merg@sTua said...

wahh...cam peristiwaku yg dulu ja.hahaha..

tapi aku bukan B.A pun bukan..aku D.Perati dari jauh ja..hehe.

Well..aku rasa C patut rebut je B dari A.

sekian..

wanieybintang said...

C boleh ja nak berusaha menekel B.
tapi bila dah dapat menekel B tu,

nanti bila ada orang lain pulak berusaha bersungguh2 menekel si B ni, C takleh kata apa la.

sebab dia pun penah buat benda yg sama. :D

embun d tengah malam said...

benda mcm ni payah nak kata kalu tak alami..jadi hanya org yg rasa jer yg tahu

Mr.P said...

kalo la sy jd si A tu..sy carikan sorang balak agak2 muka ala2 PATI sket bg kat si C..biar dia bercintun puas2.pdn muka.xkaco si B da..

Atan Athen said...

jawapan percintaan terletak pada kemahuan masing2

Mr feckry said...

u like to see others heppy and it will be make ur happy..why not?

ini q i L L said...

it's complicated. hanya the wise one yg tau apa nak buat. ;)

KiD Learns tO FLy™ said...

mst C tu wani kam kam kam hahaha..=p

dafFodiLs (",) said...

skali i pun fenin la dgn u punye ABC..cam oshinz ckp la,mcm xde manusia lain agknya yg dia nak tackle,nak jugak menyelit2..but whatever is,kalau B btul2 commit dgn hubungan tu,everything will b fine..no worries rite?tapi kalau x???ha lu pk la sendiri...isk isk isk...

aKu NaKaL said...

susah nk diterangkan disini..
apepun, it depens on situation lah..

x)~

aKu NaKaL said...

test

si para para said...

cinta ni tak boleh di paksa..err menjawab soalan tak ni...hehe

ely said...

pengalaman akak...
kita dah cuba mempertahan kan...
tapi tak boleh juga untuk bertahan....
nak ambil...ambil lah...
kita akan jumpa yang lebih baik dari sekarang...

tapi kalau jadi apa apa dalam hubungan baru dia....
jangan cari kita balik...
ada makan penyepak orang tu...
hheheheheheee....

Encik aMin said...

you need to fight for ur love... let B decide who he thinks the best girl for his life... If he's choice is not A, A need to get over it.

It's not easy, but it's a must!

Google Analytics Alternative