SELAMAT HARI GURU n peristiwa dengan seorang guru

"selamat hari guru"

wani nk ucapkan samat ari guru kat suma guru n bakal2 guru yg ada kat atas bumi yg indah initepuktangan...termasuk cekgu pali..hehe

thanks to all my teachers who have lighted my life up..ros

i love~ all my teachers..xcept for "tutt"..
haha

kat sekolah dolu..
ada 1 cekgu nih..
ramai students xsuka ngan dia coz molot dia n the way she treated us..
damn!
xshukeee..<SO SORRY>

xbek nk cakap but i will jugak..huhu

kesahnya camni..
erm tyme wani form 3..
first day masuk kelas nih..
pepagi lg da wat org GERAM+SEDEY+BENGANG..
mentang2 la dia baru tahun tu dapat stat jd pen kanan n cekgu yg jaga buku teks..

masuk kelas pg tuh sume owg da ada buku teks subjek tuuttt..
hehe
but wani xde..
dia tny la wani..

"mana buku kamu?"

den wani pon berdiri n jawab la dengan penuh rasa hormat la da first tyme cekgu tu ngajar..

"xdapat lg cekgu..saya wat rayuan.."

"ehh rayuan da beh..xdak dah..saya dah xbg da buku.."

wani pon cam terdiam ja la..cam pelik la..membe opis ayah wani ketua PIBG skola wani..n dia ty ayah wani whether wani dapat pinjaman ka x..then abah btaw la xdapat..den kwn dia ckp jgn beli lg coz kat skola wani banyak buku lebey n dia bley tlg bg nnt..just wat surat ja bg dia..abah pon wat la surat trus bg..tp tyme tu da lewat la sket..memula takot gak tp pk2 jarak wani n adik wani 5 tahun..mesti silibus da laen..n dah org nk tulun alhamdulillah la..lgpon ramai ja owg dapat ok ja..so xksah la..pakcik tu kata tgu ja sampai cekgu panggil amik buku..so wani pon ok ja ar..

yang tak leh trimanya...da la wani berdiri tengah2 kelas suma tgk ..dengan sinis gila cekgu tu kata:

"emm napa kamu xbli sendiri?"
"kan kamu xdapat.."
"awat miskin sgt ka bapak kamu tu?"

pergggghh...ayat xleh blah tol..huhu..kalu ya pon miskin, jgn la ckp mcm tu..
da sebab xbanyak duit la nk minta bantuan..lagipon duit buku teks tu bukan kaco duit dia pon..
itu memg bleh bg ja buku teks kat students..buku banyak..dia tu yg kedekut..mgawal mcm hak dia ja..huhu..
tyme tu sedey sgt..sebak gila..ayaq mata bergenang ja...trus cam xbrapa shukee je kat dia..hoho..
balik je..dalam keta sedey2 btaw abah n abah pon cakap "laa napa cekgu tu cakap camtu.."..
em petang tu p bli la sume buku teks tu da hengat cekgu tu da tamaw bg..
n esok tu..tyme wani hantar laporan pengawas kat opis skolah..pen kanan sorg lg tu tny wani..

"syafawani kamu ka yg wat rayuan buku teks tu?"

"ya, saya"blur

den tetiba ja c cekgu molot xleh blah tu nyampok..dengan lakonan yg mantop..

"laa kamu ka..saya ingat sapa..napa kamu xbtaw saya..saya silap p bg kat wani len..nnt ikot saya p amik naa"

"xpayah la cekgu saya dah beli dah"

wani trus blah..terasa la agak kurang ajaq..tp tyme tu memg panasss..hoho..cekgu sorg lg tu pon paham coz dia tny wani dalam kelas..
tp tah la napa ngan cekgu yg sorg tu mcm2 dia wat kat wani n dia cam salu xpuas ati kat wani..tapi tyme nk wat report kalu ada org nk dtg cek kat sekolah mak aihh cakap lembut gila nk suh wani wat..
sume bdak memg anti dia..cekgu2 len pon ramai yg kureng ngan dia..opss sorii..hee..ada yg pnah masam2 muka laa..
n now..disebabkan mcm2 yg dia da wat..dia da diturunkan pangkat balik..
sorry to hear that..emm but she deserves it kot..baru dia paham kot mcmana nk treat org pasni..not ony me..but others too..i'm so sorry dear cekgu 'N'..

pliz 4give me..tp.. ape yg penting~wani SAYANG sume cekgu2 wani yg laen..hehepeluk

wani bukan apa..memg la xbek kn nk wat camtu kat cekgu sendiri..tapi tah la..kalu u oll rasa apa yg wani rasa memg cm nk ingat sampai bebila..tp hopefuli wani akan dapat lupakan ni jugak..it takes tyme maybe..n bukan tu je yg dia wat kat wani..memacam lg..n disebabkan wani xngam ngan dia..subjek yg dia ajaq tu memg wani xdapat A pon..xberkat kot..huhu..em tp wani dikira jarang ar nk melawan dia kalau nk dibandingkan ngan kengkawan pengawas len yg di bawah dia..btoll..tensionemm..wani just nk share ceta kat sini je..huhu..ok la ae..nk pk ape pon up to u!hehe..its all about apa yg wani rasa ja..ngeh3..em tp benda da lama pon..akan kucoba lupakan suma itu..huhu..

BUT, ANYWAY, ANYHOW,
da syg dia skit jugak..ngeh3
i'm sorriiiiii...
senyum






9 comments:

wanieybintang said...

masa ni sekolah mana wani?
smk convent ka?

-Misztake- said...

biasa la tu..
kat mana- mana pun mesti ada cikgu yg menyakitkan hati camtu..
tp ramai gak cikgu yg baik..

aianna said...

perghh cikgu tu..knp mcm itu..sedih okeh ;(

syafawani said...

wani:wanieybintang
opss..nama skola plak..hehe..xbek la plak nk menyatakn skola mana kak chaq..huhu..tp kak chaq taw kn..hehe

wani:misztake:
btol2..cekgu2 yg len suma baek2..:)love em all:)

wani:aianna:
tu la kn..sgt3 sedey woo..huhu..tp tah la..better lupakan ja pelan2 ait:)

joegrimjow said...

beshnye klu ku yg jadi
huhuk
tuka cite2 laa

fzi said...

selamat ari guru ckgu..hehehehe

amir acap said...

selamat ari guru..!!!!!! guru umpama pelita yg mnerangi jalan raye...hehehe...
sayangi lah guru anda..heee..
hai kamu....!!!
sggah blog kamu jap..

helmie affandi chew said...

nice la wani punye story.mmg tak patut pn dia ckp camtu..

time emy dulu semuga cikgu best2..
lg pn kat sek dulu emy t.ketua pgawas
sbb tu kot cikgu2 semua ok dgn emy..

benda dh lepas,biar lah..
yg ptg u keep smilling,baru cute..

syafawani said...

wani:joe
hehe..jadi apa ae?:)

wani:fzi
hehe..aikk wish kat wani ka kat sapa nih..ehe

wani:amir acap
hehe..btol3..em singgah la salu2 aey:)

wani:helmie
tq..hehe..tu la kn..da lepas2 xpayah la pk2 lg kn..btol3..lupaka sajaaa...hehe

Google Analytics Alternative